Tio saker du inte får missa på årets Mila

Visningsringen Nord
Under torsdag och fredag blandas rasuppvisningar av får och getter med underhållande inslag. Lördagen bjuder på bedömningar av får med internationella domare. Allt avslutas med prisutdelning för Best in Show och baggauktion.

 

Visningsringen Öst
Här samlas de bästa djuren inom svensk elitavel. Köttraserna Angus, Blonde d’aguitaine, Charolais, Hereford, limousin och Simmental bedöms och till sist koras Best in Show.

 

Föredrag för fårintresserade
Under fredagen bjuder vi på tre matnyttiga föredrag, med namnkunniga föreläsare, för dig som är intresserad av eller aktiv inom får och lammproduktion.

 

Elitauktion
Milas elitauktion på nötsidan har blivit mycket populär och uppskattad. Årets auktion bjuder på spännande utrop och möjlighet för dig att utöka din besättning med riktigt fina individer.

 

Häftiga hästkrafter
Flertalet leverantörer visar sina senaste modeller bland pickuper – missa inte svensk mässpremiär från…

 

Drängkampen
I en fartfylld och utmanade tävling gör elever från naturbruksskolor upp i Drängakampens fem grenar. Tävlingsledare är den tv-kände köttdjursuppfödaren Sebastian D Liljeblad.

 

Gröna näringarnas framtid
Ungdomarna är de gröna näringarnas framtid. På mässan finns ett flertal lantbruksskolor på plats. Här finns dessutom ett antal UF-företag, där företagssamma studenter visar upp sina företagsidéer och produkter.

 

Svenskt på tallriken
Så klart serverar restaurang och caféer på Mila bara svenskt kött och svenska mejeriprodukter. Här kan du både ta en snabb fika eller njuta av en köttbit från grillen.

 

Entrétorget – våra besökares egna biler
På vårt entrétorg har vi samlat våra besökares egna bilder. I en fototävling har vi fått in mängder av bilder, som speglar vardagen ute på gårdarna. Kanske hittar du din egen bild här?

 

Sist men inte minst
Missa inte de hundratals produkter och tjänster som visas upp av våra utställande företag. Mjölkutrustning, stallinredning, strömedel, slitdelar, fordon och traktorer, mixervagnar och mycket mer finns till salu på plats.

OK
På Mila använder vi kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?