Köttdjur

Köttdjursbedömningen på Mila samlar de bästa djuren inom elitaveln i Sverige. Djuren visas upp i bedömningsringen – Simmental, Angus, Blonde d’Aquitaine, Charolais, Hereford och Limousin. Djuren bedöms i flera olika klasser och Milas bästa köttdjur, Best in show, koras bland de djur som ställs ut.

Djuren kommer 2018 att få en ny uppställningsplats, på den intilliggande och inbyggda lastgården. Här kommer den vanliga stallinredningen byggas upp. Som besökare har man samma möjlighet att besöka djuren som man haft tidigare. Positiva förändringar är att det blir bättre med plats och därmed bättre säkerhet, ventilationen blir bättre och halkrisken minimeras då underlaget består av asfalt.

 

Preliminärt program 2018

Torsdag 15 februari
Bedömning Köttdjur
Elitauktion Köttdjur

Fredag 16 februari
Showmanship Ungdom Kött
SM i Showmanship Köttdjur
Klassvinnare Köttdjur

Lördag 17 februari
Visning, prisutdelning Showmanship Ungdom Kött
Best In Show Kött

 

Best in Show, bäst i ras och Grand Champion på Mila 2017 blev Charolaiskvigan 1179 M.Lady Monte av Simontorp. Ägare Per Mårtensson, Simontorp.

Best in Show, bäst i ras och Grand Champion på Mila 2017 blev Charolaiskvigan 1179 M.Lady Monte av Simontorp. Ägare Per Mårtensson, Simontorp.

Klicka på bilden för större bild.

Högupplöst bild för nedladdning (Milamässan skall anges som bildbyline vid publicering) >>

OK
På Mila använder vi kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?