Drängakampen på Mila – spännande tävling för skolor

 

För tredje året arrangeras Drängakampen på Mila 2018. Tävlingen har sitt ursprung i tävlingen Sveriges Starkaste Dräng, som under många år avgjordes på Mila. Drängakampen är en utveckling av det konceptet och den viktigaste skillnaden är att de tävlande är de gröna näringarnas framtid – skolungdomar! Det är en spännande lagkamp för både killar och tjejer, exklusivt för elever på naturbruksgymnasier.

Förutom ära och berömmelse är första pris en resecheck värd 10 000:- till det vinnande laget. Tävlingarna äger rum på Malmömässan fredagen den 16 februari kl 15.30. Alla tävlande är studenter på en lantbruksskola och tävlar i lag, som består av två killar och två tjejer.

 

Förra årets vinnare – elever från Bollerup Naturbruksgymnasium.

Grenar 2018

Sågning fyrkantssågad bjälke placerad på sågbock skall med bågsåg sågas av på så kort tid som möjligt. Tjejer från fyra lag tävlar samtidigt i denna gren.

Däckvält ett traktordäck skall vältas från punkt A till B, 15 m, på snabbast tid. Killar från fyra lag tävlar samtidigt i denna gren.

Bära säck säckar med spann­mål på 50 kg skall bäras så långt som möjligt. Säcken får ej skuldras. Tjejer från fyra lag tävlar samtidigt i denna gren.

Bära vatten fyllda vattenhinkar skall bäras från punkt A till punkt B och där fyllas i ett vattenkar. Karet skall fyllas på så kort tid som möjligt. Killar från fyra lag tävlar samtidigt i denna gren.

Avslutande laggren

Köra rullebör hela laget skall en och en transporteras från punkt A till punkt B av en lagkamrat. Alla i laget skall på kortast tid köra en lagkamrat tills samtliga är på andra sidan mållinjen.

 

Sista anmälningsdag 22 januari 2018. Anmälningsavgift 200 kronor per lag betalas mot faktura. OBS! Laget måste innehålla två killar och två tjejer. Anmälan är bindande. Elever under 18 år måste ha målsmans medgivande för deltagande. Vi hör av oss senast 29 januari 2018 om ert lag blivit antaget. Vi reserverar oss för eventuell fullbokning.

Anmälan Drängakampen

  • För anmälningsavgift 200 kr per lag
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vinnare 2016

Värdiga segrare blev Segragymnasiet. Grattis till 10000 kronor i resecheckar säger vi på Mila och sponsorn Bole.nu!

segrare_2016_4148_498pix
Trötta men lyckliga vinnare från Segragymnasiet.

Ann-Christin Pettersson

Projektledare

0733-74 34 50

OK
På Mila använder vi kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?