Drängakampen på Mila – spännande tävling för skolor

 

För andra året arrangeras Drängakampen på Mila. Tävlingen har sitt ursprung i tävlingen Sveriges Starkaste Dräng som under många år avgjordes på Mila. Drängakampen är en utveckling av det konceptet och den viktigaste skillnaden är att de tävlande är de gröna näringarnas framtid – skolungdomar! Det är en spännande lagkamp för både killar och tjejer, exklusivt för elever på naturbruksgymnasier.

Förutom ära och berömmelse är första pris en resecheck värd 10 000:- till det vinnande laget. Tidigare trefaldige mästaren, Sebas­tian Davidsson, leder tävlingarna på Malmömässan fredagen den 17 februari kl 15.30. Alla tävlande är studenter på en lantbruksskola och tävlar i lag, som består av två killar och två tjejer.

Förra årets vinnare – elever från Segra Gymnasiet.

Grenar

Sågning fyrkantssågad bjälke placerad på sågbock skall med bågsåg sågas av på så kort tid som möjligt. Tjejer från fyra lag tävlar samtidigt i denna gren.

Däckvält ett traktordäck skall vältas från punkt A till B, 15 m, på snabbast tid. Killar från fyra lag tävlar samtidigt i denna gren.

Bära säck säckar med spann­mål på 50 kg skall bäras så långt som möjligt. Säcken får ej skuldras. Tjejer från fyra lag tävlar samtidigt i denna gren.

Kasta stock stock skall kastas så långt man kan. Killar från fyra lag tävlar samtidigt i denna gren.

Avslutande laggren

Köra rullebör 100 stenar skall lastas i skottkärra och köras mellan punkt A och B, 15 m, och vid B lastas av och staplas på pall. Samtliga lagdeltagare deltar, fyra lag tävlar samtidigt.

Ann-Christin Pettersson

Projektledare

0733-74 34 50

Sista anmälningsdag 23 januari 2017. Anmälningsavgift 200 kronor per lag betalas mot faktura. OBS! Laget måste innehålla två killar och två tjejer. Anmälan är bindande. Elever under 18 år måste ha målsmans medgivande för deltagande. Vi hör av oss senast 30 januari 2017 om ert lag blivit antaget. Vi reserverar oss för eventuell fullbokning.

Anmälan Drängakampen

  • För anmälningsavgift 200 kr per lag
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

 

 

Vinnare 2016

Värdiga segrare blev Segragymnasiet. Grattis till 10000 kronor i resecheckar säger vi på Mila och sponsorn Bole.nu!

segrare_2016_4148_498pix
Trötta men lyckliga vinnare från Segragymnasiet.

OK
På Mila använder vi kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?