Drängakampen – torsdagen den 14 februari

För fjärde året arrangeras Drängakampen under Mila. Tävlingen har sitt ursprung i tävlingen Sveriges Starkaste Dräng som under många år avgjordes på Mila. Drängakampen är en utveckling av det konceptet och den viktigaste skillnaden är att de tävlande är de gröna näringarnas framtid – skolungdomar! Det är en spännande lagkamp för både killar och tjejer, exklusivt för elever på naturbruksgymnasier.

Förutom ära och berömmelse är första pris 10 000 kronor till det vinnande laget. Samtliga deltagare erhåller plakett, t-shirt, goodiebag, lunch på tävlingsdagen samt två fribiljetter var till Mila så att kompisar och familj kan heja fram laget. Alla tävlande måste vara studenter på en lantbruksskola och tävla i ett lag. Antalet deltagande lag är begränsat.

Ett deltagande lag består av två killar och två tjejer, som deltar i var sin individuell gren samt en avslutande gemensam gren. De tävlande utmanas i styrka, smidighet och inte minst snabbhet. Tidigare trefaldige mästaren, Sebastian D Liljleblad, leder tävlingarna på Malmömässan torsdagen den 14 februari kl 15.30.

Tävlingsledare Sebastian D Liljeblad

Det nya upplägget med Drängakampen är superkul. Jag har varit delaktig i denna tävling sedan 2007 så för mig har det faktiskt blivit en tradition. Jag ser fram emot att komma tillbaka till Mila och Drängkampen 2019.

Vinnare av Drängakampen 2019 – Svalöf Lag B
Sex lag kämpade i Drängakampen och det vinnande laget blev till sist Svalöf Lag B, som fick ta emot prischecken sponsrad av Skånesemin.

Grenar 2019

Sågning

Fyrkants­sågad bjälke placerad på sågbock skall med bågsåg sågas av på så kort tid som möjligt. Tjejer från fyra lag tävlar samtidigt i denna gren.

Däckvält

Ett traktordäck skall vältas från punkt A till B, 15 m, på snabbast tid. Killar från fyra lag tävlar samtidigt i denna gren.

Bära säck

Säckar med spann­mål på 50 kg skall bäras så långt som möjligt. Säcken får ej skuldras. Tjejer från fyra lag tävlar samtidigt i denna gren.

Bära vatten

Fyllda vattenhinkar skall bäras från punkt A till punkt B och där fyllas i ett vattenkar. Karet skall fyllas på så kort tid som möjligt. Killar från fyra lag tävlar samtidigt i denna gren.

Avslutande laggren

Köra rullebör – hela laget skall en och en transporteras från punkt A till punkt B av en lagkamrat. Alla i laget skall på kortast tid köra en lagkamrat tills samtliga är på andra sidan mållinjen.

Skånesemin hjälper Skånes mjölk- och nötköttsproducenter med kvalificerade tjänster inom fertilitet, djurhälsovård och rådgivning.
“Vi brinner för att utveckla och serva våra kunder och att skapa en framtidstro och attraktion för vår bransch”, säger Linn Gullberg, avelsansvarig. ”Därför känns det också naturligt för oss att sponsra nästa generation lantbrukare i Drängakampen.”

Tidigare års vinnare

Vinnare Drängakampen 2018
Vinnare 2018: Svalöf
Vinnare Drängakampen 2017
Vinnare 2017: Bollerup
Vinnare Drängakampen 2016
Vinnare 2016: Segragymnasiet