Drängakampen2018-12-24T01:50:09+00:00

Drängakampen – torsdagen den 14 februari

För fjärde året arrangeras Drängakampen under Mila. Tävlingen har sitt ursprung i tävlingen Sveriges Starkaste Dräng som under många år avgjordes på Mila. Drängakampen är en utveckling av det konceptet och den viktigaste skillnaden är att de tävlande är de gröna näringarnas framtid – skolungdomar! Det är en spännande lagkamp för både killar och tjejer, exklusivt för elever på naturbruksgymnasier.

Förutom ära och berömmelse är första pris 10 000 kronor till det vinnande laget. Samtliga deltagare erhåller plakett, t-shirt, goodiebag, lunch på tävlingsdagen samt två fribiljetter var till Mila så att kompisar och familj kan heja fram laget. Alla tävlande måste vara studenter på en lantbruksskola och tävla i ett lag. Antalet deltagande lag är begränsat.

Ett deltagande lag består av två killar och två tjejer, som deltar i var sin individuell gren samt en avslutande gemensam gren. Som tävlande samlar man poäng till laget och det vinnande laget erhåller ett bidrag till en skolresa eller annan aktivitet.

Max åtta lag kan tävla och platserna kommer fördelas med ett lag per skola, därefter ytterligare lag per skola enligt principen ”först till kvarn”.

Anmälan skall vara Mila tillhanda senast 21 januari 2019!

Tävlingsledare Sebastian D Liljeblad

Det nya upplägget med Drängakampen är superkul. Jag har varit delaktig i denna tävling sedan 2007 så för mig har det faktiskt blivit en tradition. Jag ser fram emot att komma tillbaka till Mila och Drängkampen 2019.

Grenar 2019

Sågning

Sågning fyrkants­sågad bjälke placerad på sågbock skall med bågsåg sågas av på så kort tid som möjligt. Tjejer från fyra lag tävlar samtidigt i denna gren.

Däckvält

Däckvält ett traktordäck skall vältas från punkt A till B, 15 m, på snabbast tid. Killar från fyra lag tävlar samtidigt i denna gren.

Bära säck

Bära säck säckar med spann­mål på 50 kg skall bäras så långt som möjligt. Säcken får ej skuldras. Tjejer från fyra lag tävlar samtidigt i denna gren.

Bära vatten

Bära vatten fyllda vattenhinkar skall bäras från punkt A till punkt B och där fyllas i ett vattenkar. Karet skall fyllas på så kort tid som möjligt. Killar från fyra lag tävlar samtidigt i denna gren.

Avslutande laggren

Köra rullebör – hela laget skall en och en transporteras från punkt A till punkt B av en lagkamrat. Alla i laget skall på kortast tid köra en lagkamrat tills samtliga är på andra sidan mållinjen.

Anmäl ert lag idag!

Tidigare års vinnare

Vinnare Drängakampen 2018
Vinnare 2018: Svalöf
Vinnare Drängakampen 2017
Vinnare 2017: Bollerup
Vinnare Drängakampen 2016
Vinnare 2016: Segragymnasiet

Drängakampen – Anmälan 2019

  • (för anmälningsavgift 400 kr per lag)
  • Deltagare

  • Namn, deltagareFödd, år 
    Lägg till en ny rad
    Klicka på '+'-tecknet för att lägga till nästa deltagare
  • Sista anmälningsdag 21 januari 2019. Anmälningsavgift 400 kronor per lag betalas mot faktura. OBS! Laget måste innehålla två killar och två tjejer. Anmälan är bindande. Elever under 18 år måste ha målsmans medgivande för deltagande. Vi hör av oss senast 25 januari 2019 om ert lag blivit antaget. Vi reserverar oss för eventuell fullbokning. Frågor? Kontakta Ann-Christin Lindström, projektledare Tel: 0733-74 34 50, a.lindstrom@numeramassor.com

Mila – Lantbruksmässan 2019

Öppettider:

Torsdag 14 februari 09.00-18.00
Fredag 15 februari 09.00-18.00
Lördag 16 februari 09.00-16.00

Det enklaste och smidigaste sättet att lösa entréavgiften på är att köpa biljetten i förväg. Då sparar du dessutom både tid och pengar.

Hjärtligt välkommen!