Best in show och ny gödselseparator

11 februari, 2018

Best in show och ny gödselseparator

Eva Mårtensson är informationsansvarig på DeLaval Sales AB och har hand om deltagandet på årets Mila. DeLaval Sales sponsrar utmärkelsen Best in Show och överlämnar under lördagen det prestigefyllda priset samt en prischeck på 10 000 kronor till årets bästa köttdjur.

”Vi är övertygade om att många gårdar skulle kunna förbättra och effektivisera sin verksamhet genom att separera gödseln”, säger Eva Mårtensson om den nya gödselseparatorn.

 

Vilka kärnvärden skulle du säga sammanfattar er verksamhet?
Vår vision är att möjliggöra hållbar livsmedelsproduktion. Det gör vi genom att tillhandahålla integrerade lösningar för mjölkproduktion och djurhållning. Våra lösningar är utformade för att förbättra produktion, djurhälsa och den övergripande livskvaliteten för mjölkproducenter och nötköttsproducenter.

Vilka av era produkter riktar sig främst till köttproducenterna?
Vi erbjuder hjälp med planering av köttdjursstall och utrustning som behövs för en effektiv djurh.llning – inredning, foderfronter, utgödslingssystem, gummimattor till liggbås och gångar, ventilation, utfodringsutrustning som mixrar, bandfoder och upprullare. Vi har också elstängsel, kläder, stallkameror, klippers, smittskyddsprodukter med mera.

Vad hittar man i er monter på Mila? 
I år presenterar vi en nyhet som kommer att ta upp en ganska stor del av vår monter, nämligen en gödselseparator. Det finns mycket att vinna på att separera gödseln. Den flytande delen kan då användas mycket effektivare som gödningsmedel på fälten. Den blir lättare att sprida och tas upp snabbare av marken. Den kan också lättare pumpas längre sträckor. Gödselbrunnen behöver inte vara lika stor. Den fasta delen av gödseln kan, med rätt kunskaper och rutiner, användas som strö eller kan säljas. Vi kommer också att visa våra foderfronter, en mjölkmobil för utfodring av kalvar och vi kommer att ha en butiksdel där man kan hitta vår stallkamera, våra klippmaskiner och en hel del annat smått och gott.

Ni är i år sponsor till Mila-priset Best in Show och mässans bästa köttdjur. Vad innebär det för er?
Vi är naturligtvis stolta över att kunna sponsra svensk köttproduktion. Svenska köttproducenter är bland de bästa i världen på djurvänlig uppfödning med låg antibiotikaanvändning. Vi är mycket glada över att kunna premiera de allra bästa.

”I år presenterar vi en nyhet som kommer att ta upp en ganska stor del av vår monter, nämligen en gödselseparator”, säger Eva Mårtensson på DeLaval.

OK
På Mila använder vi kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?